Vereniging op Historische Informatiemarkt: Terugblik op een Succesvolle Dag

Op zaterdag 28 september namen we met veel enthousiasme deel aan de jaarlijkse Historische Informatiemarkt, georganiseerd door het Historisch Archief Westland. Dit evenement bood een waardevol platform voor ons om onze passie voor lokale geschiedenis te delen en nieuwe verbindingen te leggen.

Historische Informatiemarkt Naaldwijk achter de tafel Jan Dahmeijer en Joke Gijsberts
Historische Informatiemarkt Naaldwijk achter de tafel Jan Dahmeijer en Joke Gijsberts

Dit jaar werd de opzet van de Historische Informatiemarkt vernieuwd, wat resulteerde in een verfrissende en dynamische atmosfeer. In plaats van het hele evenement in de centrale hal te houden, werd besloten om de hele benedenverdieping van het gemeentehuis te gebruiken. Hoewel dit soms voor wat verwarring onder de bezoekers zorgde, bood het ons als vereniging de kans om ons verhaal op een ruimere en meer uitnodigende manier te presenteren.


Een Constante Stroom van Interesse

Gedurende de dag werden we overweldigd door een constante stroom aan bezoekers, vooral in de middaguren. Met trots presenteerden we onze geschiedenis aan de hand van twee goed gevulde tafels met informatie en foto’s over ’s Gravenzande. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel belangstelling er was voor ons erfgoed en hoe we bezoekers konden helpen hun eigen historische zoektochten voort te zetten.


Nieuwe Verbindingen en Toekomstige Mogelijkheden

Een van de hoogtepunten van de dag was het leggen van nieuwe contacten op historisch gebied en het werven van enkele nieuwe leden voor onze vereniging. Daarnaast boden we inzicht aan twee wethouders van de gemeente, wat resulteerde in waardevolle gesprekken over de toekomst van ons historisch erfgoed. Deze interacties op de Historische Informatiemarkt hebben niet alleen ons netwerk verrijkt, maar ook de deuren geopend naar toekomstige samenwerkingsmogelijkheden en projecten.


Een Succesvolle Afsluiting

Alles bij elkaar beschouwd was de Historische Informatiemarkt een groot succes voor onze vereniging. Het was een dag vol ontmoetingen, ontdekkingen en inspiratie, waarbij we niet alleen ons verhaal konden delen, maar ook nieuwe hoofdstukken konden toevoegen aan onze gemeenschappelijke geschiedenis. We kijken nu al uit naar de volgende editie van dit bijzondere evenement.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *