Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Historisch Café: Verken de Geschiedenis van ‘s-Gravenzande

november 7 @ 08:00 17:00

Duik in de rijke geschiedenis van ‘s-Gravenzande tijdens ons maandelijkse Historisch Café. Gezellig samenzijn, boeiende lezingen en een reis door de tijd wachten op u in de Bibliotheek ‘s-Gravenzande. Mis het niet!

Het Historisch Café in de Bibliotheek ‘s-Gravenzande

Elke laatste donderdag van de maand opent de Bibliotheek ‘s-Gravenzande haar deuren voor het Historisch Café. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de fascinerende geschiedenis van ons prachtige dorp, terwijl u geniet van een gezellige en informatieve avond met gelijkgestemden.

Een Boeiende Lezing

Tijdens het Historisch Café wordt altijd een interessante lezing gegeven over een historisch onderwerp. De lezing begint om 20.30 uur, maar u bent van harte welkom om al vanaf 20.15 uur binnen te lopen. Dit biedt u de kans om een plekje te zoeken, een kopje koffie te pakken en alvast wat bij te praten met andere bezoekers.

Leden en Niet-Leden

Leden van de Vereniging Oud ‘s-Gravenzande kunnen gratis deelnemen aan deze avonden. Voor niet-leden vragen we een kleine bijdrage van €2,-. Zo hopen we iedereen de kans te geven om deel te nemen en te genieten van de rijke historie van ons dorp.

Terugblik op Vorige Lezingen

In 2023 hadden we een indrukwekkende lezing over de Atlantikwall in ‘s-Gravenzande. Dit onderwerp bood een unieke kijk op de lokale geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog en trok veel geïnteresseerden.

Begin 2024, in april, gingen we verder met een boeiende presentatie over ‘s-Gravenzande van Toen en Nu. Deze lezing vergeleek het verleden en het heden van ons dorp en toonde de evolutie van de omgeving.

Een andere memorabele lezing ging over de verbouwing van de Spaanse Vloot, een iconische locatie voor ons ‘s-Gravenzande. Deze avond bood een fascinerend inzicht in de veranderingen en renovaties van dit historische gebouw.

Kom en Beleef het Zelf

We hopen u te mogen verwelkomen op onze volgende bijeenkomst. Het Historisch Café biedt een perfecte gelegenheid om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen, terwijl we samen de geschiedenis van ‘s-Gravenzande levend houden. Neem gerust oude foto’s of documenten mee, stel vragen, of geniet simpelweg van een goed gesprek met gelijkgestemden.

Kom langs en ontdek de rijke historie van ‘s-Gravenzande met ons. We kijken ernaar uit u te ontmoeten op de volgende editie van het Historisch Café!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *